Historien

… siden 1889

Over 125 år har familien Parbst ernæret sig ved selvstændig virksomheds-drift. Det kan måske siges at være den eneste gennemgående sandhed under årenes omskiftelige firmaaktiviteter, afpassede efter hver generations temperament og virkelyst.

V. Parbst & Søn blev grundlagt den 30. september i 1889 af Victor Parbst. Han startede som en manufakturhandler. Så snart de første cykler kom til Danmark, var han fremsynet nok til at skifte branche og blev Danmarks første agent for cykeldele, og medstifter af Dansk Cykel Handler Forening.

Fem år før Victors død i 1929, optog han sin yngste søn Knud Parbst i firmaet. Lykken i firmaet og villaen i Lyngby blev afbrudt af 2. verdenskrig. På grund af blokader, sønderbombning af fabrikker og senere strenge valutarestriktioner var firmaet reduceret til et lille lejet kontor med en sekretær, da Knuds søn Ove Parbst indtrådte i firmaet i 1947.

Ove havde sin farfar som ideal, og må have arvet hans humor og fremsynethed. Som eksempel, lykkedes det ham at udvikle et kukur, så det kunne benyttes som vækkeur. Herved kunne han importere stor mængder kukur uden om de valutarestriktioner, da var gældende. Ove havde talent for produktion, og opbyggede Danmarks største fabrik for stueure.

Da virksomheden blev overdraget til Oves 21-årige søn François Parbst i 1972, valgte François at indrette firmaet efter sit eget hoved. Ure produktion blev afviklet og han helligede sig mere og mere engrosforretningen. Med tiden specialiseret sig firmaet i at levere tekniske løsninger til sværindustrien indenfor Europa. Som tidligere generationer, benyttede François investering i udlejnings ejendomme, som en sikkerhed i omskiftelige tider i handels-virksomhed.

Femte generation, Michael Parbst, trådte ind i firmaet i 1997. Han videreførte og udviklede udlejnings- og engrosvirksomheden til også at omfatte drivlandings patroner, som bland andet benyttes inden for byggeindustrien.

Hver generation har haft gode medarbejder stab i ryggen. Udover dette, har Michael også arvet evnen til at involvere hele familien. Dermed har det sikret engagement og loyalitet over for firmaets kunder inden for engroshandel og udlejnings-virksomhed, som i dag omfatter boliglejemål, kontor- og produktionslokaler, opbevarings muligheder, butikslokaler, hestefold og jagtleje i Helsingør, Farum og Helsinge kommune.

Vi håber, at vore gamle regler om god kundeservice, pålidelighed og ordholdenhed også fremover vil blive værdsat af vore kunder og dermed kunne bære os gennem fremtidens udfordringer.

Familien Parbst ved firmaets 125 års jubilæet tilbage i 2014

Til Deres tjeneste,
Familien Parbst